Rare noren zijn het toch.
Risengrynsgrøt
Ingrediënten voor 4 pers.:
- 200 g dessertrijst (ligt in de supermarkt niet bij de rijst maar bij de bakproducten
- 1 liter volle melk
- 400 ml water
- Snufje zout
Ingrediënten voor 4 pers.:
- 200 g dessertrijst (ligt in de supermarkt niet bij de rijst maar bij de bakproducten
- 1 liter volle melk
- 400 ml water
- Snufje zout
- Suiker
- Kaneel
- Roomboter
- Kaneel
- Roomboter
-Doe de rijst in een pan met het water. Breng dit met een snufje zout aan de kook.
-Laat dit koken tot het een dikke pap is geworden. Blijf goed over de bodem roeren anders brandt het aan.
- Voeg 750 ml van de melk toe en laat het opkoken tot het een redelijk dikke brij is. Ook weer goed over de bodem blijven roeren.
-Haal de pan van het vuur en leg hem in bed met de dekens er goed omheen verpakt. Handig is om eerst een theedoek o.i.d. om de pan te wikkelen, mocht het een beetje gaan lekker is niet gelijk het hele dekbed nat.
-Laat het 3 uur zo rusten.
-Zet vervolgens de pan weer op het vuur en breng aan de kook.
-Laat nog 3 minuutjes koken en dan is het klaar om geserveerd te worden.
-Laat dit koken tot het een dikke pap is geworden. Blijf goed over de bodem roeren anders brandt het aan.
- Voeg 750 ml van de melk toe en laat het opkoken tot het een redelijk dikke brij is. Ook weer goed over de bodem blijven roeren.
-Haal de pan van het vuur en leg hem in bed met de dekens er goed omheen verpakt. Handig is om eerst een theedoek o.i.d. om de pan te wikkelen, mocht het een beetje gaan lekker is niet gelijk het hele dekbed nat.
-Laat het 3 uur zo rusten.
-Zet vervolgens de pan weer op het vuur en breng aan de kook.
-Laat nog 3 minuutjes koken en dan is het klaar om geserveerd te worden.
-Strooi de kaneel en suiker er boven op en leg er een klontje boter op.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten