dinsdag 3 september 2013

Romige Mosterdsoep met Spekjes en gekruide broodjes

Gister had ik het idee dat het weer herfst begon te worden, het was wat frisjes en bewolkt. Veel mensen denken waarschijnlijk gelijk: "O nee!! We willen de zomer terug!". Voor mij was dit weer een goed excuus om een lekkere soep te maken, een lekkere romige herfstige soep.
Ook is het studiejaar weer begonnen en is het tijd om weer flink aan de bak te gaan. Helaas overlapt het begin van het studiejaar tevens met mijn werk explosie waardoor ik niet zoveel tijd en zin heb om uitgebreid te koken.
Deze soep is ideaal als je niet zoveel tijd, geld of zin hebt. Hij is makkelijk, goedkoop en zo klaar.
Hier is het recept en de foto's gemaakt met mijn nieuwe spiegelreflex(!!)camera.


Mosterdsoep voor +/- 3 personen:

Ingrediënten:
- 3 eetlepels Grove Mosterd
- 1 Prei
- 100 g Spekjes (Zonder kan ook, voeg dan een snufje zout toe
- 3 Aardappels
- 200 ml Crème fraîche
- 1 L Water
- 2 Bouillonblokjes
- Peper
- Snufje Knoflookpoeder
- Bieslook voor garnering


- Schil en snij de aardappels in kleine stukjes
- Snij de prei in ringetjes
- Bak de spekjes en de prei in een pan.
- Doe de mosterd, crème fraîche, water, bouillonblokjes, aardappels, peper en knoflookpoeder erbij in de  pan
- Roer regelmatig en laat de soep koken tot de aardappels zacht zijn
- Haal de soep van het vuur en mix met een blender zodat het een egale massa wordt
- Zet eventueel nog even op het vuur om weer op te warmen
- Strooi wat bieslook over de soep voor het serveren





Gekruide Broodjes:

Ingrediënten:
- Bruine afbak pistoltjes
- Olijfolie
- Grof zeezout
- Oregano
- Knoflookpoeder


- Verwarm de oven voor op 180 graden C
- Snij de broodjes doormidden
- Verspreid flink wat olie over de broodjes
- Strooi zout, oregano en knoflookpoeder over de broodjes
- Smeer alles goed uit over de broodjes
- Zet in de oven voor +/- 10 min.


Eet Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten