donderdag 19 september 2013

Romige Pastasalade met Rode Pesto en Kip


Vandaag nog een lekkere lunch of avondmaaltijd. Romige Pastasalade met rode pesto en kip. Ik heb gekozen voor een snelle variant waarbij ik pesto uit een potje gebruik. Het is natuurlijk lekkerder om het zelf te maken, maar als je snel weg moet is dit recept ideaal. Als al die pasta je wat te zwaar lijkt gebruik je gewoon wat meer rucola.


Romige Pastasalade met Rode Pesto en Kip:

Ingrediënten voor 2 porties avondeten + 2 porties lunch:

-500 g Farfalle
-Zakje Rucola
- 350 g Kipfilet
- 3 eetlepels Kruidenkaas
- 3 eetlepels Rode pesto
- 2 Lente uitjes
- Zout/peper
- Olie
- Kook de farfalle naar de instructies op het pak
- Snij ondertussen de kip en de lente uitjes
- Bak de kip in een scheutjes olie, doe de lente uitjes erbij als de kip bijna gaar is
- Voeg, wanneer de kip gaar is, de kruidenkaas en de rode pesto toe. Roer het goed door en laat het even  pruttelen
- Leg de pasta op een bord, doe vervolgens de rucola en het kip mengsel eroverheen en eet smakelijk!


Tip: Als je de pastasalade mee wilt nemen voor lunch, hou de rucola dan apart. Zo wordt de rucola niet slap.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten